Vraag ons

 


Onze ambassadrice Estée Gerritsen na haar inspirerende presentatie op Praktijkcollege ‘Het Metrum’ in Leiden.

Estée, onze ambassadrice, weet als geen ander hoe het is om te leven met een beperking. Ze geeft met veel plezier presentaties over haar leven voor de ontdekking van haar talenten en haar topsportleven nu. Maar vooral over hoe je juist van je beperking je kracht kunt maken. Want beperkingen lijken vaak lastig. Voor zowel de persoon zelf, als direct betrokkenen. Dit terwijl dat eigenlijk niet zo hoeft te zijn.

Hoe kun je jouw beperking nu accepteren en een plekje geven? Hoe kun je er trots op worden? Als stichting willen we niets liever dan jongeren met een beperking motiveren om van hun beperking hun kracht te maken. Wij geloven erin dat dit het beste kan door de persoon iets aan te reiken en niet de wereld eromheen aan te passen. En dat kan altijd!
Maar hoe dan, zul je misschien denken? Estée probeert door middel van haar eigen verhaal en blik op haar beperking te laten zien dat iedereen zijn beperking om kan zetten in kracht! “Heel veel kids weten niet wat ze in hun mars hebben. Ik geniet als ze met gespitste oren en open mond luisteren naar mijn presentatie. Er gaat een wereld voor ze open. Ze beseffen tijdens de presentatie al dat er zo veel meer mogelijk is in het leven. Geweldig!”, aldus Estée.

Het motiveren en het accepteren begint niet alleen bij de jongeren zelf. Hier spelen bijvoorbeeld ook de ouders een belangrijke rol. Want ouders zijn meestal het grootste voorbeeld voor een kind in de acceptatie van de beperking. Maar hoe kun je als ouder nu de beperking van je kind meer accepteren? En hoe zorg je ervoor dat jongeren de wil krijgen om zelfstandig te worden en niet onnodig afhankelijk te zijn? Dit blijken vragen waar ouders en omstanders geregeld mee worstelen. Ook hier kan Estée veel betekenen! Het antwoord is soms gemakkelijker dan je denkt.

Weet jij een gelegenheid waar Estée het verschil kan maken met haar verhaal? Neem dan contact op met ons, we horen graag van je!

Benieuwd wat ons drijft? Bekijk hier ons doel.
Wil je doneren of ons sponsoren? Steun ons!