Bestuur

 

 


Het bestuur, v.l.n.r. Hansina Bijsterbosch, Anita de Waaijer en Jacqueline Bakker.

 

Anita de Waaijer, voorzitter

– “In het dagelijks leven zorg ik als vitaliteitscoach voor het optimaal balanceren van voeding, beweging en stresshantering. Ik word telkens weer geraakt als ik mensen in hun kracht zie staan. Blij, open, gemotiveerd en vol levenslust op weg naar een doel. Dat gun ik iedereen, maar vooral elke jongere met een beperking.

Mijn motivatie om voorzitter te zijn van Stichting Moving without limits is dat we met de stichting verder kunnen bouwen aan het prachtige werk dat Estée al deed, door het geven van voorlichting en inspiratie zoals op scholen en revalidatiecentra. Het is fantastisch om te zien hoe de jongeren geïnspireerd worden om hun eigen kwaliteiten te ontdekken.”

 

Hansina Bijsterbosch, penningmeester

– “In het dagelijks leven ben ik als controller actief. Ik heb mijn sporen onder andere verdiend in de accountancy en bij verschillende bedrijven in uiteenlopende branches. Daarnaast heb ik jarenlang de functie van penningmeester bekleed in het bestuur van de lokale tennisvereniging. Hierdoor heb ik een brede achtergrond en veel kennis opgebouwd, niet alleen van financiële zaken maar bijvoorbeeld ook op het gebied van personeel en fiscaliteit.

Ik wil mijn kennis en kunde graag inzetten voor Estée en de stichting omdat deze (jonge) mensen ondersteunt in het realiseren van hun dromen en het vinden van een volwaardige plek in onze samenleving.”

 

Jacqueline Bakker, secretaris

– “In het dagelijks leven ben ik werkzaam als strafrechter bij de rechtbank Gelderland. In mijn werk kom ik veel jongeren tegen die verkeerde keuzes maken. Jongeren die de kansen die zij krijgen en de mogelijkheden en talenten die zij hebben niet, danwel verkeerd benutten.

Daarom vind ik het geweldig om jongeren met een beperking die vaak minder kansen krijgen om hun mogelijkheden en talenten te benutten, te helpen hun dromen te realiseren. Immers niets is mooier om ondanks de beperkingen die je hebt uit te gaan van je kracht en de talenten die je hebt zo optimaal mogelijk te benutten. Het gaat er niet om wat je niet kan, maar juist wat je wel kan en dat je trots bent op wat je hebt bereikt ongeacht je beperkingen.

Estée is hier een prachtig en inspirerend voorbeeld van. Het bijzondere van Estée is dat zij de kansen die zij heeft gekregen niet alleen optimaal benut heeft, maar daarbij vooral ook een inspirerend voorbeeld is voor andere jongeren met een beperking. Estée wil deze jongeren graag motiveren en helpen.

De doelstellingen van de stichting zijn:

  • de dromen van Estée te laten uitkomen, zodat zij in staat is om een inspirerend voorbeeld te blijven; en
  • een bijdrage te leveren aan de talentontwikkeling van andere jongeren met een beperking. Jongeren die zelf onvoldoende in staat zijn hun talenten te ontwikkelen en hun grenzen te verleggen.

Voor mij is het een eer om van het bestuur van een stichting met zo’n mooie doelstelling onderdeel te mogen uitmaken.”